club

info

Antwerp Orienteers is een Orienteering club die zijn thuisbasis heeft in Antwerpen, wekelijks een training organiseert en zich vooral focust op de ontwikkeling van zijn leden.

Club info

Club info

Ontdek hier waar onze club voor staat!
meer info

Club Kalender

Club Kalender

Neem je agenda erbij en noteer onze clubevents. De Antwerp Orienteers kalender van 2020 staat alvast goed vol!
meer info

Lid Worden

Lid Worden

Ontdek wat als Antwerp Orienteer van de club kan verwachten en hoe je lid kan worden!
meer info

Wil je graag lid worden van de Antwerp Orienteers?

Vul dan HIER ons lidmaatschapsformulier in!
Bekijk hieronder even de voordelen van een lidmaatschap.

Wat krijg je als lid van de Antwerp Orienteers?

 • Gratis deelname aan wekelijkse looptrainingen (met omkleedruimte & douches)
 • Gratis deelname aan de Antwerp Orienteering Series (12x per jaar)
 • Gratis deelname aan maandelijkse O-training (12x per jaar)
 • Gratis clubshirt (bij eerste aansluiting)
 • Mogelijkheid tot deelname aan clubstage
 • Mogelijkheid om samen met de club naar meerdaagse orienteering wedstrijden te gaan
 • Zeer uitgebreide sportverzekering via Orienteering Vlaanderen
 • Gratis deelname aan een bepaald aantal wedstrijden waar het clubresultaat belangrijk is
 • Stamnummer via de aansluiting bij Orienteering Vlaanderen dat inschrijven op wedstrijden eenvoudiger en goedkoper maakt

Daarnaast willen we als sociale club niet enkel de leden die beter willen worden in orienteering zo goed mogelijk begeleiden, maar evengoed iedereen ondersteunen die op een recreatieve manier aan orienteering willen doen.

Wil je lid worden van Antwerp Orienteers?

Vul dan dit online aansluitingsformulier in en wij zorgen voor de rest!

Wil je van een andere club overschakelen naar Antwerp Orienteers?

Stuur tussen 1 en 31 december een mailtje naar de secretaris van je eigen club én een email naar secretaris@antwerporienteers.be.
Zij zullen het nodige doen om de overgang zo vlot mogelijk af te handelen.

Hieronder staan de lidgelden voor Antwerp Orienteers

Lidgeld van Antwerp Orienteers:

€75 lidgeld voor een volwassene
€50 lidgeld voor een jongere (-18 jaar & studenten met een studentenkaart)

Familiekorting

Leden van hetzelfde gezin die op éénzelfde adres wonen betalen vanaf een totaal van 150 per gezin nog slecht 15 per extra gezinslid dat lid wordt.

Voorbeeld 1: beide ouders (2 x €75) worden lid. Hun kind wil ook lid worden (normaal €50) maar omdat vader en moeder al samen aan €150 zitten kost de inschrijving van het kind slechts €15 en komt het totaal op €165.

Voorbeeld 2: een ouder wordt lid (€75). Één van haar kinderen wil lid worden (€50). Haar ander kind ook (normaal gezien €50) maar omdat het plafondbedrag van €150 bereikt is betaald het tweede kind slecht €25. Indien zij haar partner of nog een derde kind wil aansluiten kost dit slechts €15.

Steunend lid worden?

Wil je onze club steunen maar zeggen de sportieve activiteiten je minder? Wordt dan een steunend lid van onze club voor €25.

Als steunend lid kan je niet meedoen aan onze sportieve activiteiten (trainingen) maar wel aan al onze sociale activiteiten (nieuwjaarsreceptie, feestje, fun-aflossing, …).

Rekeningnummer Antwerp Orienteers

Ons bankrekeninggegevens bij KBC zijn de volgende:

Antwerp Orienteers vzw
BE96 7370 5118 3105
BIC KREDBEBB

Stort het juiste bedrag met vermelding van je naam en voor wie je eventueel nog betaalt.

Onze missie is om Antwerpen op de kaart te zetten als oriëntatieloopstad.

Antwerp Orienteers vzw wil de orienteering sport in Antwerpen bekender maken, een brede basis aan Antwerpse oriëntatielopers uitbouwen én hen begeleiden in het beter worden in orienteering door middel van regelmatige training zowel op fysiek vlak als in het kaartlezen.

Antwerp Orienteers vzw streeft naar een positieve impact op mens, milieu en maatschappij.

 • Het is een inclusieve club waar iedereen welkom is en waar iedereen evenveel kansen krijgt om zich te ontplooien.
 • Het is een duurzame club waar elke activiteit aan een aantal principes wordt afgetoetst (zero waste, bio-based, …)
 • Het is een Antwerpse club die nauw verbonden is met de stad en haar inwoners

 

De orienteering club Antwerp Orienteers vzw werd opgericht in 2019.

DANIELLE
DEWICKERE

Voorzitter

Danielle Dewickere liep tijdens haar middelbare schooltijd geregeld al een oriëntatiewedstrijd mee. Maar zij ontdekte de oriëntatiesport terug tijdens de Antwerp Orienteering Series in 2018.

Danielle is onze voorzitter en ze is binnen onze club niet alleen bezig met de visie van de club te waarborgen en alles in goede banen te leiden, ze ontfermt zich binnen Antwerp Orienteers ook vooral over alle leuke evenementen: Nieuwjaarsreceptie, Trainingsweekends, Oriëntatiekroegentocht, …! 

 

ADRIAAN
PELCKMANS

Ondervoorzitter

Adriaan begon met oriëntatielopen tijdens zijn middelbare schooltijd. Omwille van zijn talent voor het kaartlezen wist hij zich na enkele maanden al te kwalificeren voor het ISF-Scholen wereldkampioenschap in Slovakije en sindsdien is zijn liefde voor deze sport alleen nog maar gegroeid. 

 

Adriaan houdt zich binnen Antwerp Orienteers bezig met het clubhuis en zet zich daarnaast ook in om onze club zo duurzaam mogelijk te laten opereren. 

JULIE
GENAR

Penningmeester

Julie begon op jonge leeftijd met oriëntatielopen maar je zal haar tegenwoordig niet zo snel meer betrappen tijdens een oriëntatiewedstrijd met een kaart en SPORTident in de hand. Julie haar organisatorisch talent is nóg beter dan haar orienteering skills! 

 

Julie doet de boekhouding van Antwerp Orienteers. Zij geeft je graag antwoord op al je vragen rond lidgelden en de betalingen van wedstrijden!

JEREMY
GENAR

Secretaris
Trainer

Jeremy liep zijn eerste oriëntatiewedstrijd op 20 mei 2001 in het Rivierenhof in Antwerpen.

Sindsdien deed hij mee aan 1415 oriëntatiewedstrijden in 21 verschillende landen en vond tijdens die wedstrijden al 28114 posten. Zijn kaartenarchief is geklasseerd op datum met een nieuwe kaft per kalenderjaar.

Voor de rest is Jeremy vrij normaal.

De zeldzame momenten dat hij niet zelf met oriëntatielopen bezig is probeert hij zijn dochters, Lone en Meri, de basisbeginselen van een kompas en de kleuren en symbolen op een kaart uit te leggen…

Je kan bij Jeremy terecht met al je algemene vragen over de Antwerp Orienteers en in het bijzonder over de trainingen, wedstrijden en het kaartenkadaster van onze club.

ELIENE
WILS

Bestuurslid

Eliene liep haar eerste oriëntatiewedstrijd in 2019 en is sindsdien trouwe deelnemer aan de Antwerp Orienteering Series. 

Met haar ontembaar enthousiasme wil ze zich graag mee inzetten voor de ontwikkeling van orienteering in Antwerpen ‘et voila’!

Daarnaast is Eliene ook API (Aanspreekpunt Integriteit). Dat wil zeggen dat je bij haar terecht kan met je vragen over of een melding van grensoverschrijdend gedrag binnen de club.

SIEGFRIED
BAKELANTS

Bestuurslid
Jeugdcoördinator

Siegfried, of Sigi, heeft hoogstwaarschijnlijk het Belgische record van meeste orienteeringwedstrijden per jaar. Als je naar een wedstrijd gaat die op de kalender staat van Orienteering Vlaanderen of van NOLB in Nederland komt je deze freak
ongetwijfeld tegen. Het is dan ook te merken aan zijn resultaten: hij loopt de laatste jaren in zijn leeftijdscategorie op elk Belgisch kampioenschap mee voor het podium!

Sigi heeft geen zittend gat als het op orienteering aankomt: hij liep meer dan 100 wedstrijden in Zweden en Antwerp Orienteers is zijn vierde Vlaamse club. Hij is al bijna 30 jaar verslaafd aan de kaart en is zot op vernieuwing.

Sigi is jeugdsportcoördinator bij Antwerp Orienteers.

Wil je ook in de cluboutfit door ‘t stad lopen? Elk half jaar plaatsen we een bestelling voor de leden die kledij willen! 

De volledige cluboutfit bestaat uit onderstaande stukken, de leden kunnen op hun account de uitgebreide catalogus terugvinden.

 • Loopshirt
 • Orienteering loopshirt
 • Singlet
 • Lange loopbroek (tight)
 • Korte loopbroek (tight)
 • Short
 • Trainingsvest
 • Trui
 • Regenjas
 • Postenbeschrijvinghouder
 • Kompas
 • SPORTident
 • Voor schoenenadvies op maat verwijzen we door naar Runners’ lab die een groot aanbod weg-, trail- en orienteeringschoenen heeft.

Runners’ lab is dé loopspeciaalzaak van België. Met zeven stores in Zaventem, Gent, Zwijndrecht, Antwerpen, Rumst, Roeselare en Paal waar lopers op een persoonlijke wijze worden geadviseerd. Runners’ lab staat op de clubtruitjes omdat zij kledingsponsor zijn bij de Antwerp Orienteers!

Kono is de specialist in alles wat met orienteering in België en Nederland te maken heeft. Kono zet sinds 2018 Orienteering op de kaart door orienteering wedstrijden te organiseren, kaarten te tekenen, een permanent orienteering aanbod in België uit te bouwen en nog veel meer.

Kono staat op de cluboutfit van de Antwerp Orienteers omdat zij de laatste nieuwe timing equipment gratis ter beschikking stelt voor de wekelijkse clubtrainingen en clubevenementen.

Wil je graag bijdragen aan de actieve werking van de Antwerp Orienteers? Of heb je leuke ideeën of projecten die we met de Antwerp Orienteers kunnen doen? Spreek dan zeker één van de trainers of bestuursleden aan of stuur een mailtje naar info@antwerporienteers.be !

Wanneer je lid wordt van Antwerp Orienteers VZW verwerken we jouw persoonsgegevens en delen we deze ook mee met enkele van onze partners zoals bijvoorbeeld aan de Vlaamse federatie ‘Orienteering Vlaanderen’.

Meer informatie rond de de verwerking van jouw gegevens vind je in onze privacyverklaring.