over

orienteering

Bij orienteering moet je zo snel mogelijk een aantal checkpoints vinden die zijn aangeduid op een kaart. De afstanden variëren van 3km tot 15km en zijn afgestemd op ieders niveau of leeftijd. De wedstrijden kunnen in het bos of in de stad worden gelopen.

Club info

Club info

Ontdek hier waar onze club voor staat!
meer info

Club Kalender

Club Kalender

Neem je agenda erbij en noteer onze clubevents. De Antwerp Orienteers kalender van 2020 staat alvast goed vol!
meer info

Lid Worden

Lid Worden

Ontdek wat als Antwerp Orienteer van de club kan verwachten en hoe je lid kan worden!
meer info

Op de website van Orienteering Vlaanderen kan je de meeste wedstrijden terugvinden die in Vlaanderen worden georganiseerd. Er zijn wedstrijden van lokaal niveau, van regionaal niveau en van nationaal niveau.

Daarnaast is er ook nog een verschil tussen stads orienteering en bos orienteering. De wedstrijden in een stad zijn meestal ‘sprint’ wedstrijden. De winnaarstijd is hier ongeveer 15 minuten en worden gelopen in een park of een stad. De wedstrijden in een bos zijn ‘middle’ of ‘lang’. Winnaarstijd is bij een middle 35 minuten en bij een lang 60 minuten tot 90 minuten.

De meest toegankelijke wedstrijden zijn de Orienteering Series. Wij organiseren zelf de Antwerp Orienteering Series met elke maand 1 wedstrijd. Maar er zijn er ook in Hasselt, Leuven, Gent en Lommel.

Deze wedstrijden zijn uitermate geschikt voor beginnende oriëntatielopers. Meer info vind je op www.orienteeringseries.be

De regionale wedstrijden worden door de Vlaamse clubs georganiseerd en vinden bijna elke zondag plaats tussen 10u en 12u.
Je kan hier (meestal) kiezen uit 7 verschillende parcours tussen 2 en 9km. Je kan je op de dag zelf gewoon aanmelden aan het onthaal.
Deze wedstrijden kunnen best gezien worden als trainingen voor een kampioenschap of om ervaring op te doen.
Aangezien deze regionale wedstrijden meestal in bosgebieden worden gehouden is de moeilijkheidsgraad iets hoger dan een wedstrijd van de Orienteering Series.

Twijfel je om mee te doen of ben je niet zeker of je het niveau wel aankan? Vraag de trainers van de Antwerp Orienteers om raad en zij zullen je helpen!

De Antwerp Orienteers pikken er maandelijks ook 1 regionale wedstrijd uit waar de club naartoe gaat en een training voorziet op de wedstrijd zelf. Hou onze kalender in het oog om hiervan op de hoogte te blijven!

Er staan ook verschillende kampioenschappen op de kalender. Zowel van Vlaams als van Belgisch niveau.
Dit zijn open kampioenschappen, iedereen kan hieraan deelnemen. Het verschil met de regionale wedstrijden is dat voor kampioenschappen op voorhand (via de club) moet ingeschreven worden en er starttijden worden bepaald door de organisatie.

De doelen die we met de Antwerp Orienteers geselecteerd hebben zijn meestal kampioenschappen. Aangezien deze wedstrijden toegankelijk zijn voor iedereen is dit de ideale graadmeter om verbetering op te sporen!

De inschrijvingen van Antwerp Orienteers verlopen via O’punch. Je krijgt je login gegevens hiervan bij je aansluiting bij de club.

Er zijn over heel de wereld wedstrijden waar iedereen zich voor kan inschrijven. De meesten vinden plaats in Europa. In België hebben we ook enkele jaarlijks terugkerende internationale events: 3 Daagse van België, 3 Daagse van Vlaanderen, ASOM (Sprint Meeting) en Sylvester (5 dagen tussen Kerst en nieuwjaar) zijn de belangrijkste.